Brus na nůž - japonský nepřírodní - 1500
Nůž máte tak ostrý, jak ostrý ho dokážete naostřit.
A na ostření potřebujete brusný kámen.
A protože u nás nikdo kameny nevyrábí, šáh jsem ze zvyku po japonských.
Ale hned jak seženu evropský v podobné zrnitost, bude utrum s japonskem.
Ono je to tak.
Tradiční japonský nože nemají fasetu a ostří se po celém výbrusu.
To vyžaduje opravdu kvalitní kámen, protož se odbrušuje velké množství kovu.
Evropský nůž má fasetu a odbrušuje se nějáká ta desetina milimetru na konci ostří.
Na to vesměs stačí ocílka či keramické dno hrnečku. :)
Jenže kombinace japonského tvarosloví, výbrusu a oceli s evropskou fasetou je někde mezi.
A na to je dobrý nějaký keramický, nebo přírodní brusný kámen.
Značka: Risam
Zrnitost: 1500 dle japoských standartů
Rozměr: 180x60x30mm
Původ: Japan
Materiál: syntetický korund
Kategorie: | Kudly |
---|