Kuchyňský nůž na celý život - japonský "holčičí"
Kuchyňský nůž z japonské nerezové sendvičové oceli.
"Takovým nožem říznete a pocítíte rozdíl."
Je výjimečný, ale nevyžaduje novorozeneckou péči!
Vlhký nerezne.
Střenka je z přírodního palisandru a té vlhkost nedělá dobře na pleť.
Nůž je to krásně tenký a lehce pružný.
Střenku má nýtovanou a evropsky tvarovanou.
Je brutálně ostrý a snese začátečnické zacházení.
Ale!
Je to křehká duše a za hrubé zacházení vás pokouše ostrými zuby.
Neřežte to tvrdých předmětů.
Není to evropský kus pérového plechu co snese tyranii a myčku.
Moc vás o to prosím.
Tvar: univerzální menší
Délka ostří: 150 mm
Střenka: nýtovaný palisandr
Úhel ostření: 15 - 16 stupňů
Typ ostří: faseta (lze ostřit v protahovači 16 stupňů)
Výbrus: oboustranný
Mechanické vlastnosti: křehký, částečně pružný
Chemické vlastnosti: nerez - AICHI STEEL AUS8
Fyzikální vlastnosti: při ohřátí nad 150 Celsia se nevratně ničí řezná část čepele
Výroba: Japan
Upadnout na stůl může, protože je v sendviči z pružného nerezu.
Sekání do tvrdého materiálu (např. kosti) nesnese a bude se za to na vás zubit.
I tak půjde opravit, ale záruku a vrácení peněz prosím nečekejte.
V.
Kategorie: | CHUŤ |
---|
Příběh
Byl jsem si u distributora osahat různé nože.
Byl tam vedle mě i kuchař a díval se jak osáhávám.
Když jsem vzal do ruky tenhle nůž, tak spustil.
"Představte si, že ženská dokáže tímhle nožem uvařit celej nedělní oběd pro 10 lidí.
Chápete to?
Většina kuchařek používá takovej malej nůž.
No to já bych teda nemoh.
Já mám v kuchyni spoustu jiný práce, než abych se zdržoval malým nožem."
A tak mi pomohl.
V duchu jsem si řek.
"Až budu chtít prodávat nůž pro holky, tak vemu tenhle.
On ten macho má pravdu.
Holky dokážou být efektivní i s menším nožejkem."
A je to tu holky... :)
A je to fakt fešák.
Ne ten kuchař, ten nůž!