Octa je málo a nabízíme ho jen občasně. Moc děkujeme za přízeň. Věrně Smolíci

OCET Z JABLEČNÉ REDUKCE lokální - 2 ks max

MAX 2 ks na objednávku prosíme - je to vzácnost.

Ocet kvasný, ovocný, jablečný, balsamicový - 250 ml.

Jablka trháme v Českém krasu a ve vlastním sádku v Hradci u Stoda.

Při neúrodě je máme od známého sadaře. 

Ručně je myjeme a moštujeme.

Mošt vaříme na ohni ve speciálním měděném kotli cca 50 hodin.

Stejně jako italská babička.

V noci vstáváme a přikládáme polínka podle množství odpařené vody a okolní teploty.

V dubové kádi kvasíme.

Zkušenost a rukodělnost nás vedou každým rokem k lehce odlišnému výrobku.

 

Vyrábí Václav Smolík - Lounín 25 - oceterie.cz

Složení - jablečný mošt 

Kyselina 5%

Dostupnost Skladem
Kód: 24
220 Kč
OCET Z JABLEČNÉ REDUKCE lokální - 2 ks max

Orleánský ocet

V roce 1394 vznikl první cech octařů, omáčkářů a hořčicářů v Orleáns.

Metoda produkuje vysoce kvalitní třídu octů.

Daň za kvalitu a jemnost platí orleánští octaři dlouhým procesem vzniku.

Orleánskou metodou vznikají světově proslulé druhy octa.

Italský "národní poklad" ACETO BALSAMICO DI MODENA.

Či japosnký tmavý rýžový ocet KUROZU.