Co je to UMAMI CHUŤ?

Chuť spojená s chutí CHLEBA, SÝRŮ, PIVA, MASA, DROŽDÍ, RAJČAT, HUB...

 

Na co se UMAMI CHUŤ používá?

Ochutí každé jídlo například salát, zeleninu, luštěniny, vejce, tofu, omáčky, maso... 

 

Jaký je základ našich UMAMI CHUTÍ?

Naše UMAMI CHUŤ má základ v přírodně fermentované Miso pastě z hrachu a krup, kterou nazýváme PEASO (čti píso). Fermentujeme jí v modřínových kádích podle tradičních postupů starého Japonska.

 

Proč jsme se zaměřili na daleké Japonsko? 

Japonská kuchyně je vyhlášená právě díky pestrým a intenzivním chutím UMAMI.

Její výrobní postupy jsou dotažené k dokonalosti, tak jako vše v Japonsku :)

Japonsko dalo světu slovo UMAMI, což se překládá jako chuť lahodná.

 

Jak UMAMI CHUŤ vzniká?

Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obilovin a luštěnin.

Ve fermentačním světě je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k výrobě tvrdých sýrů.

 

Z čeho UMAMI CHUŤ vyrábíme?

Vyrábíme přednostně z lokálních bio surovin. 

Nejvíc používáme český bio hrách a kroupy.

 

Jak výroba probíhá?

1. uvaříme obilovinu 

2. zasejeme na zrnka kulturu zvanou KOJI

3. dva dny kultivujeme při regulované vlhkosti a teplotě

4. uvaříme luštěninu, nameleme jí a smícháme s obilovinou

5. zasolíme a necháme několik měsíců fermentovat v dřevěných kádích

7. sušíme proudem vzduchu

8. meleme na jemno

9. balíme do kompostovatelných sáčků 

 

Věrně smolíci