Balíky posíláme ve středu následujícího týdne. Děkujeme za pochopení.

Co je to UMAMI CHUŤ?

Chuť spojená s chutí CHLEBA, SÝRŮ, PIVA, MASA, DROŽDÍ, RAJČAT, HUB...

 

Na co se UMAMI CHUŤ používá?

Ochutí každé mdlé jídlo například salát, zeleninu, luštěniny, vejce, tofu, omáčky, maso... 

 

Jaký je základ našich UMAMI CHUTÍ?

Naše UMAMI CHUTI mají základ v přírodně fermentované Miso pastě z hrachu a krup, kterou nazýváme PEASO (čti píso). Fermentujeme jí v modřínových kádích podle tradičních postupů starého Japonska.

 

Proč jsme se zaměřili na daleké Japonsko? 

Japonská kuchyně je vyhlášená právě díky pestrým a intenzivním chutím UMAMI.

Jejich výrobní postupy jsou dotažené k dokonalosti, tak jako vše v Japonsku :)

Dali světu slovo UMAMI což se překládá jako CHUŤ lahodná.

 

Jak UMAMI CHUŤ vzniká?

Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obilovin a luštěnin.

Ve fermentačním světě je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k výrobě tvrdých sýrů.

 

Z čeho UMAMI CHUŤ vyrábíme?

Vyrábíme přednostně z lokálních bio surovin. 

Nejvíc používáme český bio hrách a kroupy.

 

Jak výroba probíhá?

1. uvaříme obilovinu uvnitř mokrou zvenku suchou

2. zasejeme na zrnka kulturu zvanou KOJI

3. dva dny kultivujeme v regulované vlhkosti a teplotě

4. uvaříme luštěninu a nameleme jí a smícháme s obilovinou

5. zasolíme a necháme několik měsíců fermentovat v dřevěných kádích

7. sušíme proudem vzduchu

8. meleme na prach

9. mícháme směs

10. balíme do kompostovatelných sáčků 

 

Věrně smolíci

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení